Черкаські й американські ротарійці передали обладнання обласному онкодиспансеру

Черкаські й американські ротарійці передали обладнання обласному онкодиспансеру

Для Черкаського обласного онкодиспансеру закупили й передали досить необхідне й вартісне обладнання. Удалося це завдяки благодійникам із Ротарі клубів «Черкаси-центр» та «Santa Rosa» із Америки. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

 

 

Нещодавно в Черкасах організували конкурс малюнків про Україну. Участь взяли, як і черкаські школярі, так і діти-внутрішньо переміщені особи. Потім малюнки було оцифровані, а у США надруковані й продемонстровані на виставці-аукціоні.

Небайдужі до долі нашої держави та наших дітей американці на цьому заході зібрали 11 500 доларів. За них придбали чотири модульні монітори пацієнта 5Q, книги, фрукти, іграшки для наймолодших пацієнтів Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

 

 

Для того, щоб передати обладнання й подарунки, до медичного закладу завітали черкаські ротарійці.

Директор закладу Віктор Парамонов подякував благодійникам за надане обладнання та зазначив, що якщо раніше вони обходилися власними силами, то нині онкодиспансер вдячний за будь-яку допомогу від небайдужих черкащан. За його словами, таке обладнання нині досить необхідне, адже має бути в операційних, реанімаційному відділенні біля ліжка кожного з пацієнтів.

 

 

Паст-президент Ротарі клубу «Черкаси-центр» Ігор Корсун подякував лікарям за роботу.

− Я радий, що завдяки нашому клубу та друзям із Америки вдалося зібрати гроші, на які ми закупили обладнання для онкодиспансеру, − зазначив пан Ігор.

Зі своєї сторони Віктор Парамонов передав подяки усім причетним до цього аукціону ротарійцям із Америки та черкаському Ротарі клубу.

− Окрему подяку хочу висловити моєму колезі Леоніду Лащенку, який нині проживає із своєю родиною в Каліфорнії в США. Саме він безпосередньо брав участь у реалізації цього аукціону, долучався до збору коштів та розповідав американцям про наші потреби нині, − підкреслив Парамонов.

 

 

Завідувачка обласного центру дитячої онкології та гематології Оксана Глухарева зазначила, що це найнеобхідніше обладнання для тяжко хворих пацієнтів.

− Вони потребують постійного контролю, але медичні сестри не можуть бути 24/7 біля пацієнта. А цей апарат постійно фіксує стан хворого і якщо він погіршується, дає сигнал на пост. Таке обладнання дуже потрібне й врятує не одне життя, − розповідає Оксана Глухарева.

 

 

Олена Перетятко, лікар-анастезіолог продемонструвала, де саме будуть розміщуватися ці монітори та розповіла про їхні функції:

− Ці монітори показують частоту серцевих скорочень, тиск, сатурацію, температуру тіла, насичення вуглекислим газом. І якщо якийсь із цих показників не в нормі, медсестра отримує на пост сповіщення. Такий апарат – обладнання нового покоління й він допомагатиме в лікуванні тяжких хворих.

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x