Дощі з грозами: погода в регіоні на найближчі дні

Дощі з грозами: погода в регіоні на найближчі дні

За останні 30 років на Черкащині вперше спостерігається досить своєрідна весна – рання, холодна з дефіцитом опадів. За розрахунками, середня температура весни 8,3° що на 1° нижче норми – а це 7 позиція в рейтингу холодних за 30 річний період.

 

Щодо опадів, то у цьому році їхня надмірна кількість 1−2 місячних норми була лише в квітні. Наразі загальна кількість опадів із початку року 110−150 мм, з початку весни 80−110 мм, а це 60−80% норми.

 

Фінішує травень 2022, який виявляється другим найхолоднішим у XXI столітті після 2020 року. Тому купальний сезон затримується майже на тиждень, наразі температура води у Дніпрі 17°.

 

В атмосфері знову склалася цікава синоптична ситуація. Потужна циклонічна депресія впевнено розташувалася у північних широтах, а на півдні – антициклони. Черкащина знаходиться на межі дії цих баричних систем, тому погода мінлива.

 

Сьогодні дощі приносять атмосферні фронти Скандинавського циклону, які вже надвечір покинуть наш регіон, погода стабілізується. Спокійна погода утримається 27 − ніч 28 травня. Температура вночі 9−14º, вдень 19−24º.

Удень 28 та 29 травня знову домінуватиме улоговина потужного циклону з півночі. Атмосферні фронти проявлять себе дощами місцями з грозами. Температура вночі 8−13º, вдень 17−22º.

 

За попередніми оцінками, у понеділок-вівторок атмосферні фронти активного, добре насиченого вологою південного циклону зумовлять на Черкащині дощі, подекуди грози та град. Дискомфорту додаватиме рвучкий вітер 15−20 м/с. Температура вночі 10−15°, вдень 21−26°.

 

 

За інформацією Черкаського гідромецтентру

 

Більше новин в нашому телеграм-каналі

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x