У Черкаському районі вшанували ветеранів-визволителів

У Черкаському районі вшанували ветеранів-визволителів

Днями голова районної ради Олексій Собко та заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк привітали ветеранів району які визволяли рідну землю від загарбників у Другій світовій війні. Зустріч відбулася у форматі «круглого столу» з нагоди відзначення 72-ої річниці з Дня Перемоги над нацизмом. Із вітанням, побажанням добра та здоров’я до присутніх ветеранів звернувся голова районної ради Олексій Собко. Він, зокрема, зауважив, що в ці дні усі українці вшановують «пам’ять про кожного, хто боровся за звільнення рідної землі, кожного, хто віддав найдорожче – своє життя, щоб врятувати наше із вами». Адже у ці дні, як ніколи раніше, кожен глибоко усвідомив та переоцінив значення тих перемог. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській районній раді.

У Черкаському районі вшанували ветеранів-визволителів

Під час круглого столу керівники району нагородили голову Черкаської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимира Сафроненка медаллю «За звитягу».
Керівники району привернули увагу присутніх ветеранів до реформ які проходять у країні та в районі. Розповіли про добровільне об’єднання територіальних громад, вислухали побажання та проблемні питання які сьогодні їх турбують.

У Черкаському районі вшанували ветеранів-визволителів

Також, голова районної ради зазначив, крім державної щорічної допомоги, 62 учасника бойових дій району до Дня Перемоги отримають матеріальну допомогу в сумі 1,0 тис.грн, яка виділення депутатами районної ради з районного бюджету.
Власними спогадами про далекі, але незабутні роки війни поділилася, учасниця бойових дій Ганна Соболевська із села Леськи, яка розповіла про участь у «Сталінградській битві», у визволенні Черкащини та про закінчення бойового шляху у місті Дрездені (Німечинна).
Також, під музичний супровід голови первинної ветеранської організації села Хутори Петра Гуріна, ветерани заспівали декілька військових пісень.
Частували ветеранів гарячим чаєм та солодощами під час яких ветерани розповідали про свої повоєнні роки, згадували про подвиги своїх однополчан, а також хвилиною мовчання вшанували пам\’ять тих, які не повернулися із тієї страшної війни.

На завершення зустрічі голова районної ради та заступник голови райдержадміністрації подякували ветеранам за їх активну життєву позицію, змістовні розповіді воєнних літ та вручили квіти і солодощі, а також ще раз побажали здоров’я та довгих років життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x