Черкаські артисти представляли Україну в Італії (ФОТО)

Черкаські артисти представляли Україну в Італії (ФОТО)

Артисти балету Черкаського народного хору взяли участь у танцювальному фестивалі «La Borgata che Danza», який тривав 27−29 травня. Вони показали добре відомі на Батьківщині танці: привітальну композицію «Зеленеє жито, зелене…», «Весняний козачок», хореографічну картинку «На лавці», запальну «Польку-свербилівку». Про це інформують у Черкаській облраді.

У перший фестивальний день площа міста Беларії була вщент заповнена містянами.

− Коли наші артисти в традиційних костюмах, із прапором України вийшли для привітання на сцену, − аплодисменти не вщухали. Це свідчення підтримки італійцями нашого народу. Щиро дякую за запрошення. Представляти українську культуру у світі − це наша місія у боротьбі за незалежність України, − розповів очільник обласної філармонії Юрій Федоряка. Також він передав роботи українських народних майстрів італійцям.

 

 

Від імені жителів Беларії з привітальним словом та добрими побажаннями виступили мер Філіппо Джіоржетті та президент фондації Вердеблю Паоло Боргезі.

Нагадаємо, цьогоріч мерія міста Беларія-Іджеа-Маріна звернулася до керівництва Черкаської філармонії, аби вони своєю участю розкрили тему цьогорічного фестивалю – «Україна».

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x