На Черкащині прогнозують по-літньому теплу погоду

На Черкащині прогнозують по-літньому теплу погоду

Поточний тиждень нарешті порадує літнім теплом. В останні дні травня у теплому секторі циклону погода попрощається з весною 2022 окремими зливами та грозами. Загальний температурний фон 18−19°, що в межах та дещо вище кліматичної норми.

 

У понеділок із Середземного моря через Західну Україну на північ переміщується добре насичений вологою циклон, який на своєму шляху «щедро ділиться» помірними, місцями значними грозовими дощами. Погоду Черкащини зумовлюють його малоактивні атмосферні фронти, які час від часу місцями проявляють себе короткочасними зливами, більш інтенсивними у західній частині області. Температура вночі 9−14º, вдень 22−27º. Температура води у Дніпрі 17°.

 

Із вівторка і до кінця робочого тижня атмосфера перебуватиме у більш стійкому стані, оскільки домінантом у формуванні погоди стане поле підвищеного тиску. Проте вдень за рахунок термодинамічної нестійкості цілком можливі локальні короткочасні грозові дощі. Удень 2 − вночі 3 червня на Черкащину «увірветься» атмосферний фронт, який додасть порцію вологи. Температура вночі 10−15º, вдень 23−28º.

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x