Черкащани вночі зустріли першу хвилину миру

Черкащани вночі зустріли першу хвилину миру

Черкащани разом зустріли першу хвилину миру. 72 роки тому саме о 23.01 проголосили припинення вогню у Другій світовій війні. Цьому передував Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини.

У День пам’яті та примирення більше сотні містян прийшли поночі до Пагорба Слави. Хто із квітами, а хто зі свічками. Долучилися до пам’ятного заходу й обласні владці. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.
Черкащани вночі зустріли першу хвилину миру
– Ми разом сумуємо за полеглими, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У Другу світову війну було втягнуто 67 країн світу, втім найбільше загинуло саме українців. Лише черкащан у роки Другої світової полягло до 300 тисяч. Тому сьогодні так важливо, щоби громада пам’ятала той гіркий і болючий урок історії, подвиги тих часів, героїв тих часів. Пам’ятала ціну миру. І, звісно, в цей день я мрію, щоб так само ми мали ще одну дату, ще одну першу хвилину – але вже початку миру на нашому Сході.

Нагадаємо, згідно з указом Президента України Петра Порошенка, 8 травня оголошено національним святом – Днем пам’яті та примирення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x