Табурець: «На сьогодні в області – близько 118 тисяч нових жителів»

Табурець: «На сьогодні в області – близько 118 тисяч нових жителів»

Сьогодні – 100 днів від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Про те, як жила область весь цей період, розповів голова Черкаської ОВА Ігор Табурець та представники правоохоронних органів регіону, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

 

− В області забезпечено стале раціональне транспортне сполучення між населеними пунктами. Підприємства залізничного транспорту й відділення поштового зв’язку працюють у звичайному режимі. Що стосується продовольчої безпеки, наші аграрії успішно провели посівну кампанію. В області під урожай загалом засіяли близько 1,2 млн га, це показники на рівні минулого року. Також тримаємо економічний фронт, за січень-травень до державного та місцевих бюджетів області перерахували близько 8,2 млрд грн податків і платежів. Щодо обласного бюджету, завдання стосовно надходжень виконані на 104%, − розповів Табурець.

Станом на перше червня на фінансування заходів із забезпечення безпеки та оборони держави, підтримки евакуйованих осіб місцевим бюджетом передбачено понад 180 млн грн.

На сьогодні відновлена робота всіх 62 центрів із надання адмінпослуг, ще один відкрили у Вознесенській ТГ.

 

− Черкаські медики тримають свій фронт. Протягом усього воєнного стану забезпечено функціонування усіх медичних закладів, доступні життєво важливі ліки. Медична система посилилася лікарями із інших областей, де ведуться чи велися бойові дії. Близько 150 лікарів та медичного персоналу працевлаштувалися в закладах області. За цей період, близько 43 тисячам внутрішньо переміщених осіб у лікарнях області надали допомогу, − зазначив голова ОВА.

За п’ять місяців в обласному онкодиспансері провели 10 трансплантацій кісткового мозку та шість нирок. В обласному кардіоцентрі  − 1 трансплантацію серця.

 

− Черкащина із перших днів приймала внутрішньо переміщених осіб, нині ж спостерігаємо тенденцію до зменшення їхньої кількості. За вчора прибуло близько 500 людей, а вибуло 700, − повідомив Табурець. Також додав, що на сьогодні в області зареєстрували близько 118 тисяч нових жителів.

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x