В області власниками зброї є понад 35 тис. осіб

В області власниками зброї є понад 35 тис. осіб

У Черкаській області створено 17 блокпостів, завдяки їхній роботі за період дії воєнного стану виявлено 215 правопорушень. Більшість із них пов’язані із незаконним зберіганням та перевезенням наркотичних речових. Про це під час пресконференції розповів начальник ГУНП в Черкаській області Михайло Куратченко, повідомляє власний кореспондент “Нової Доби”.

 

− Поліцейські виявили 10 фактів перевезення зброї без дозвільних документів, 12 – перевезення підакцизних товарів. Зафіксовано 82 випадки керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Завдяки роботі блокпостів затримали 10 підозрілих осіб, які можуть бути причетними до роботи диверсійних груп, їх передали для подальшого розслідування працівникам СБУ, − розповів Куратченко.

Слідчі підрозділи поліції розпочали 807 кримінальних проваджень, пов’язаних із військовими подіями.

За фактами загибелі військовослужбовців та цивільних осіб під час збройної агресії розпочали 25 кримінальних проваджень. загинули 16 військовослужбовців та дев’ять цивільних.

– На жаль, маємо 16 загиблих військовослужбовців та 9 цивільних. Двоє людей загинули від ракетного удару по Умані, інші – це наші громадяни, які загинули на територіях інших областей, – зазначив Михайло Куратченко. – За фактами взяття в полон нами розпочато 57 кримінальних проваджень, із них 50 – це потерпілі військовослужбовці, 6 – цивільні громадяни. За фактами зникнення безвісти розпочали 152 кримінальні провадження, під час розслідування яких було знайдено 8 осіб: 4 цивільних і 4 військовослужбовців. Військові потрапили в полон, а цивільних знайшли й повернули додому. Були встановлено факти, що із зниклих безвісти є загиблі, серед них і військовослужбовці.

 

Також за час роботи блокпостів було вилучено з незаконного обігу 29 одиниць вогнепальної зброї. У цілому на території області власниками зброї є понад 35 тис. громадян, на обліку перебуває понад 40 тис. одиниць зброї.

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x