«Бузковий розмай» − унікальне корсунське свято

«Бузковий розмай» − унікальне корсунське свято

У ці травневі дні старовинний Корсунь-Шевченківський потопає у пахощах бузку. На багатьох вулицях його кущі розквітли чи не в кожному дворі − традиція садити бузок ведеться ще з 19 століття. Та найбільше бузку – на кам’яних кручах острова Янталки й на іншій території державного історико-культурного заповідника. Бузок на фоні палацу Лопухіних став своєрідною фішкою міста.
Помилуватись бузковим раєм ідуть у парк місцеві жителі, приїжджають ті, хто народився і виріс у Корсуні. Чимало й гостей із усіх усюд – про це свідчать номерні знаки автомашин на стоянці.

Минулої суботи у заповіднику відбулося цікаве яскраве свято − «Бузковий розмай». Біля кущів розквітлого бузку юні художники зі своїми наставниками влаштували пленер – на очах у багатьох цікавих глядачів малювали місцеве диво і влаштували майстер-клас. Виставки фотографій «Бузковий рай» та «Первоцвіти парку» допомагали пильніше придивитись до краси, яка оточує нас, і гідно оцінити її. А прямо перед входом в палац, під відкритим небом місцеві артисти влаштували чудовий концерт. У ньому прозвучало чимало пісень на слова і музику місцевих поетів у композиторів, деякі у авторському виконанні. Зрозуміло, що вони натхненно оспівували красу Корсуня і Росі.

Про те, наскільки глядачам було цікаво, свідчили активні зйомки концерту та бузкових краєвидів на фотоапарати і телефони. Для себе і для соціальних мереж, щоб багато людей побачили наше корсунське бузкове диво, на жаль, коротке у часі, адже цвіту бузок тільки пару тижнів.
Організаторами свята стали заповідник, районний відділ культури, районний будинок культури, центр дитячо-юнацької творчості, дитяча школа мистецтв, педагогічний коледж. Залишається сподіватись, що гарне свято переросте у традицію.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x