Начальник управління СБУ розповів, ким є колаборанти, яких затримують у регіоні

Начальник управління СБУ розповів, ким є колаборанти, яких затримують у регіоні

Із 24 лютого слідчі Управління Служби безпеки України в Черкаській області розпочали 37 кримінальних проваджень за статтею «Виправдовування або визнання правомірної агресії». Нині 20 особам повідомили про підозри, 14 обвинувальних актів відправили до суду, в 4 випадках вироки вже винесені, але ще не набули законної сили. Про це розповів під час пресконференції начальник управління Служби безпеки України в Черкаській області Юрій Погасій, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

 

− Серед прихильників та пропагандистів кремля виявилися колишній військовий Генштабу Збройних сил України, який не лише активно проводив проросійську пропаганду, а ще й підтримував зв’язок із військовими рф; експравоохоронець, який публікував відповідну символіку та заклики в соцмережах, 5 вимушено переміщених осіб, які активно поширювали антиукраїнську пропаганду, − розповів пан Погасій.

Також фахівці управління документують факти незаконних оборудок із гуманітарною допомогою. Оголошено про підозру двом особам, так званим псевдоволонтерам.

Управлінням опубліковано 22 аудіоперехоплення російських військових, які підтверджують вчинення ними військових злочинів. Також удалося ідентифікувати понад 1 300 військовослужбовців рф, зафіксували та припинили 2 кібератаки.

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x