Учні гімназії № 9 та їхні роботи здобули дві перемоги на фестивалі ROBOTICA

Учні гімназії № 9 та їхні роботи здобули дві перемоги на фестивалі ROBOTICA

У Києві відбувся Всеукраїнський фестиваль робототехніки ROBOTICA. Сотні учасників у різних категоріях та тисячі глядачів долучилися до цієї масштабної події. Конкурс конструкцій із «Лего», архітектурний конкурс «Столиці світу», World Robot Olympiad, змагання роботів зі слалому та сумо, безліч ігрових та розвивальних локацій із робототехніки та легоконструювання – таким виявився фестиваль. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської гімназії №9.

Понад 500 школярів та студентів зі всієї України змагалися за перемогу. Представники Черкаської гімназії № 9 взяли участь у змаганнях роботів зі слалому та сумо і в обох категоріях здобули перше місце.

Робот учня Єгора Білоконя здолав шлях на смузі слалому найвправніше та найшвидше. Єгор Білокінь здобув Кубок переможця. У змаганнях із сумо брали участь роботи трьох учнів гімназії. Протягом кількох годин вони проходили відбіркові матчі з роботами інших учасників. В результаті тривалої та напруженої боротьби робот, яким керував Нікіта Цвященко, став переможцем.

«Хлопці дуже довго тренувалися і показали достойний результат своєї праці, – ділиться враженнями учитель гімназії, тренер команди «Kiborgs.UA» Микола Цимбал. – Адже вони самостійно мали сконструювати та запрограмувати робота, котрий відповідав би не лише вимогам конкурсу відповідно до ваги та розмірів, але й зміг впоратися найкраще зі своїми завданнями. І їм це вдалося».

Нагадаємо, команда гімназистів «Kiborgs.UA» нещодавно також перемогла у грі роботів та стала чемпіоном FIRST LEGO League.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x