Звільнення від сплати ПДВ при ввезенні товарів під час дії воєнного стану

Звільнення від сплати ПДВ при ввезенні товарів під час дії воєнного стану

Яким суб’єктам господарювання в період дії воєнного стану на території України надається звільнення від сплати ПДВ при ввезенні товарів на митну територію України у митному режимі імпорту?

 

Відповідно до пп. 69.23 п. 69 підрозд. 10 розд. XX “Перехідні положення” Податкового кодексу тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення товарів на митну територію України у митному режимі імпорту суб’єктами господарювання, які зареєстровані платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, крім фізичних та юридичних осіб, які обрали ставку єдиного податку, визначену пп. 1 п. 293.3 ст. 293 ПКУ (у розмірі 3%. доходу – у разі сплати ПДВ згідно з ПКУ).

Крім того, згідно з пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розділу XX “Перехідні положення” ПКУ платники єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування (2% доходу), встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. XX “Перехідні положення” ПКУ, звільняються від обов’язку нарахування та сплати ПДВ, зокрема, при ввезенні товарів на митну територію України.

Звільнення від оподаткування не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаною державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

 

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x