На вихідних в області прогнозують спеку, але можливі й грози

На вихідних в області прогнозують спеку, але можливі й грози

Початок червня 2022 завдяки домінуванню антициклонів характеризується сонячною та сухою погодою з температурним фоном 20,5º, що на 2º вище кліматичної норми. За останні 20 років метеорологічних спостережень він увійшов у 6-ку найтепліших, проте рекорд 22,9º залишається за 2011 роком. 2 червня південний схід нашої області спостерігав епіцентр негоди: за 4 години, а це 2 окремі зливи, за які випала аж місячна норма червня.

 

Наразі погоду Черкащини визначає поле підвищеного тиску та осередок тепла, який формує теплі ночі 14−16º та спекотні дні 30−31º. Як показують розрахунки, у вихідні атмосфера «підкидатиме дрова» у червневу піч – максимальні температури повітря очікуються 31−33º, вночі 16−18º. Завдяки надходженню більш вологих повітряних мас із Чорного моря зросте ймовірність локальних злив та гроз. Такі погодні умови сприятимуть утриманню показника горимості у лісах області на рівні надзвичайного 5 класу, а також накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі, що посилюватиме відчуття спеки.

 

У понеділок, 13 червня спека ще утримає свої позиції. Уже у вівторок, після проходження атмосферних фронтів, із північними вітрами надійде порція більш прохолодного повітря, тому температура спаде, вночі 10−12º, вдень 24−26º.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x