У Черкаському краєзнавчому музеї діти проводили “розкопки”

У Черкаському краєзнавчому музеї діти проводили “розкопки”

Два етапи археологічної гри “Розкопки” провели днями в Черкаському краєзнавчому музеї. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці музею.

 

Спочатку малеча взяла участь у тренінгу-розвідці, що відбувся в форматі збору археологічного підйомного матеріалу, і вже на цьому етапі пішли одна за одною археологічні та навіть одна палеонтологічна “сенсації”.

Юні учасники навчилися виявляти на поверхні ознаки археологічних пам’яток, відрізняти викопні рештки прадавніх представників тваринного світу від простих камінців, камерально дослідили виявлені знахідки.

 

– У ході «розкопок» діти зрозуміли цінність зашифрованої у кожному виявленому старовинному предметі інформації, дізналися багато цікавого про правила справжніх археологічних досліджень, спробували дати наукове визначення віднайденим артефактам. На завершення відбувся ритуал посвячення в археологів-науковців, і кожен учасник отримав невеличкий подаруночок на пам’ять від нашої музейної “машини часу”, – розповідає завідувачка сектору археології Черкаського краєзнавчого музею Лариса Сиволап.

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x