Розпочався Всеукраїнський поетичний вернісаж «Троянди й виноград»-2017

Розпочався Всеукраїнський поетичний вернісаж «Троянди й виноград»-2017

Фонд Максима Рильського «Троянди й виноград» та Український Фонд культури, Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського організовують проведення Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград»-2017. Презентація конкурсу відбулася в Києві в агенції УНІАН. До участі запрошуються всі, хто пробує своє перо в поезії віком від 10 років й старше. За словами організаторів, мета вернісажу: пропаганда української поезії серед найширших кіл читачів, залучення до творчості молоді. Захід розпочався 11 квітня і триватиме до 25 вересня 2017 р.
Поетичний аматорський марафон триватиме майже півроку – по вересень включно, після чого журі, у складі якого Іван Драч, Микола Луків, Петро Засенко, Володимир Бутко, Станіслав Шевченко, Вікторія Колесник і Максим Рильський, визначать до 12 лауреатів конкурсу, яких запросять в Київ на літературно-мистецький вечір урочистої церемонії вшанування, під час якої гості читатимуть свої вірші, отримають дипломи та почесні відзнаки – кришталеві троянди.

Це вже четвертий подібний конкурс імені Максима Рильського для поетів-аматорів країни. Перші три відбувалися в 2006, 2008 та в 2012 роках. Як і в попередні роки, організаторами Вернісажу-2017 виступили родинний фонд Максима Рильського, Український фонд культури та Київський літературно-меморіальний музей М.Т. Рильського за підтримки корпорації «Еталон».
За висловом голови журі попередніх конкурсів Бориса Олійника, «Троянди й виноград» – найбільший в Україні аматорський поетичний конкурс та самий демократичний, оскільки виключає будь які обмеження. А на думку Івана Драча, вернісаж продовжує благородну справу Максима Рильського – надає путівку в творче життя молоді, відкриває нові імена.
У кожному з трьох попередніх вернісажів брали участь від 200 до 250 адресатів, які надсилали загалом по кілька десятків тисяч віршів. Наймолодшим учасникам виповнювалося 10−12 років, найстаршим – 70-80. А середній вік конкурсантів 20 років. Жителі міст випереджали селян, але за фахом перед веде учнівська молодь – школярі та студенти, за ними – освітяни, вчителі, викладачі, далі – журналісти. Хоча були й медики, бухгалтери, архітектори.

За положенням конкурсу, передбачено чотири номінації: патріотична лірика, філософська лірика, інтимна лірика, пейзажна лірика. Від кожного учасника чекають один або кілька віршів (бажано, один з них – сонет) у друкованому вигляді загальним обсягом до 150 рядків. Усі твори необхідно надсилати на адресу музею М. Рильського (03039, Київ-39, вул. Максима Рильського, 7, з поміткою «Поетичний вернісаж»). Остання дата на поштовому штемпелі – 25 вересня. Учасники конкурсу мають визначити та назвати номінацію свого твору, а також надати основні дані про себе – ПІБ, повна адреса, контакт. тел., вік, освіта, місце роботи, посада. Надіслані твори не рецензуються та не повертаються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x