У суботу в регіоні прогнозують дощі з грозами

У суботу в регіоні прогнозують дощі з грозами

Промайнула перша половина червня. Як і зазвичай, погода у цей період нестабільна, адже літо лише набирає оберти. Температурні показники коливалися від «травневих» до «липневих»: середній температурний фон від 17º до 24º, а денні максимуми від 21º до 32º. Попри окремі дощі на більшій частині території області зберігається значний дефіцит опадів. І в перспективі погода залишиться нестійкою, з коливаннями температури та періодичними опадами.

Атлантична «кухня погоди», так званий «Ісландський мінімум» не втомлюється виготовляти та постачати на Європейський континент циклонічні вихори. Але проходженню їх через наш регіон заважає антициклон із південної Європи. Тому, вони лише зачіпають Черкащину своїми атмосферними фронтами, зумовлюючі локальні дощі та коливання температурного фону. Так, після похолодання всередині тижня, нині намітилася тенденція до потепління: на 1º зріс середній температурний фон, вдень було до 25-26º. Завтра знову буде дещо прохолодніше та з дощами.

 

У суботу проходження грозового атмосферного фронту з північного заходу зумовить по всій території області періодичні дощі різної інтенсивності, місцями у супроводі гроз та поривчастого вітру. Надходження порції «атлантичної свіжості» дещо обмежить денний прогрів (до 21-26º), вночі буде в межах 10-15º.

Неділя та початок наступного тижня під впливом південно-західного антициклону, обіцяють бути погожими та більш теплими. Температура повітря вдень зросте від 24-29º у неділю до 27-32º у понеділок, а вночі від 9-14º до 13-18º відповідно.

 

Дощі, які очікуються у суботу, дещо покращать зволоження верхнього шару грунту на більшої частині території області, та в окремих районах значно знизять показник пожежної небезпеки.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x