“Черкащина гостинна”: в регіоні стартує проєкт для підтримки внутрішньо переміщених осіб

“Черкащина гостинна”: в регіоні стартує проєкт для підтримки внутрішньо переміщених осіб

“Черкащина гостинна” – саме під такою назвою в області стартує проєкт для внутрішньо переміщених осіб.

 

– Черкащина стала місцем прихистку для понад ста тисяч внутрішньо-переміщених осіб. Не уявляємо скільки ці люди пережили відчаю і болю, тому дуже хочемо допомогти їм у тому, щоб Черкащина стала для них другою домівкою. Гостинною, привітною, комфортною та доброзичливою, – зазначає голова громадської організації “Діалог Черкащини” Тетяна Очеретяна.

Цей проєкт в області буде реалізовано в межах проєкту «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу http://www.ier.com.ua/ua/institute/news?pid=6933http://www.ier.com.ua/ua/institute/news?pid=6933

– У межах проєкту «Черкащина гостинна» у Черкасах діятиме юридично‐інформаційний консультативний хаб для ВПО. Ми пишаємось нашими партнерами, зокрема це громадська організація «Черкаський правозахисний центр» на чолі з Тарасом Щербатюком та Благодійний дитячий фонд «Подаруй дитині світ» на чолі зі Світланою Федоровою. У цих структур достатній досвід роботи з ВПО, надання безоплатних юридичних консультацій, соціальних послуг тощо, – говорить пані Тетяна.

Автори проєкту мають на меті бути корисними для цих людей в інформаційному, юридичному, соціальному напрямках та сприяти налагодженню взаємодії з місцевим населенням. Тому окрім консультацій передбачається створення медійних продуктів: телевізійних консультацій фахівців різних рівнів та напрямків для ВПО, програм, репортажів, інтерв’ю про найуспішніші історії внутрішньо-переміщених осіб та проблеми, що існують в громадах.

Організатори проєкту запрошують представників влади та органів місцевого самоврядування до співпраці.

– Під час відряджень та і в обласному центрі ми бачимо, що існують проблемні моменти адаптації внутрішньо‐переміщених осіб, отримання ними безоплатних юридичних консультацій та консультацій з питань соціального захисту, пенсійного забезпечення, працевлаштування, створення власної справи тощо. І нині дуже важливим є створення та розповсюдження в інформаційному просторі, завдяки регіональним медіа,  інформаційно‐роз’яснювальних програм‐консультацій та демонстрація позитивного досвіду низки громад Черкащини, які стали дійсно гостинною домівкою для переселенців, іншим населеним пунктам. На прикладі реальних живих героїв у різних населених пунктах області ми плануємо показати проблеми, з якими зіткнулися переселенці, їхню взаємодію з місцевими органами влади та громадою задля вирішення цих проблем, результати цієї співпраці; створення переселенцями нових соціальних та бізнесових проєктів тощо. Підтвердити на практичній діяльності та в інформаційному полі, що Черкащина є дійсно гостинним регіоном. Стати реальним помічником у вирішенні проблем, що заважають інтеграції й адаптації внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади, – підкреслила Тетяна Очеретяна.

 

Зміст цієї публікації є лише відповідальністю ІА “Нова Доба” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x