Сьогодні в Черкасах вшанують пам’ять Павла Добротворського

Сьогодні в Черкасах вшанують пам’ять Павла Добротворського

У бою з окупантами загинув активіст Павло «Історик» Добротворський. Сьогодні, 22 червня, о 12:30 на Площі Слави в Черкасах відбудеться вшанування пам’яті Героя. Щодо квітів, то тільки живі, як хотів захисник у заповіті, пише 24 канал.

 

24 лютого «Історик» без вагань узяв до рук зброю та долучився до війська. На жаль, 18 червня під час бойового завдання на Херсонщині загинув від артилерійського обстрілу. Павло розповідав, що хоче створити місце, де зможе виховувати свідому та патріотичну молодь. Так і сталося. Навесні 2020 року «Історик» разом із однодумцями придбали територію в Холодному Яру, де збудували місце для проведення літнього дитячого табору.

Як зазначав «Історик», Холодний Яр – символічна та потужна історична місцевість.

 

Про Холодний Яр писав Шевченко, там Залізняк очолив гайдамацьке повстання. А також там відбулися знакові бої холодноярців УНР проти більшовиків. Саме ці події описав Юрій Горліс-Горський у своєму романі «Холодний Яр». Ця книга була символічною для «Історика» та надихнула на популяризацію Холодного Яру та подальшу боротьбу за Україну.

Як розповідають друзі «Історика», головним кредо його життя були слова – «Життя вимагає руху». Тому за свої 25 років Павло встиг зробити чимало.

Багато подорожував світом, популяризував Холодний Яр та ставив собі за приклад таких українських діячів як Євген Коновалець, Василь Стус, Юрій Горліс-Горський та Павло Скоропадський.

 

«Ми не прощаємось. Ти будеш жити вічно в наших образах і в продовженні спільної справи. Дякуємо за Чин, Брате», – подруга «Історика» та фотографиня 24 каналу Валентина Поліщук.

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x