Майже 170 одиниць зброї здали черкащани за місяць

Майже 170 одиниць зброї здали черкащани за місяць

На території Черкаської області завершився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв, який тривав з 1 по 30 квітня 2017 року. За час проведення заходів сім осіб, які добровільно здали зброю та боєприпаси, звільнені від кримінальної відповідальності. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Загалом жителі Черкаської області здали до органів поліції 168 одиниць зброї, з яких 104 – мисливські глаткоствольні рушниці, 31 – нарізна зброя армійських зразків, 4 нарізної мисливської зброї, 7 холодної, 3 саморобної та 19 іншої. Також було добровільно здано 82 спецзасобів, 640 боєприпасів до даних видів зброї, 15 гранат, з яких 3 з часів Великої Вітчизняної війни, 3 міни та 7 снарядів.

Правоохоронці Черкащини вкотре наголошують, що згідно частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України – добровільна здача зброї звільняє громадян від покарання. Якщо громадянин у вказаний термін здав до органів поліції мисливську вогнепальну, холодну чи газову зброю, то в подальшому він має можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати її в особисту власність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x