45 років тому відкрили авіалінію «Черкаси – Рига»

45 років тому відкрили авіалінію «Черкаси – Рига»

«Може й не мега-значущі транспортні події, але пізнавально, та й чітко датовані одним весняним тижнем 1972-го. Плюс – я просто люблю цю тему» – почав свою розповідь краєзнавець Борис Юхно на «Фейсбук».

Рівно 45 років тому, 15 травня, було відкрито нову авіалінію «Черкаси – Рига». Три з половиною години в салоні Ан-24 – і ви у столиці радянської Латвії, тобто майже «за рубежем». Безвіз, недорого і прибалтам прописана радість.
45 років тому відкрили авіалінію «Черкаси – Рига»
Автобусне сполучення теж не відставало. 16 травня з Черкас за новими маршрутами вирушило відразу кілька машин: на Харків (через Іркліїв). Миколаїв, Бердичів, Таращу, Олександрію. Усього ж на той час функціонувало 58 міжобласних і приміських маршрутів, з Черкас можна було дістатися усіх райцентрів області та багатьох обласних. Щодоби, залежно від сезону, місцевими автобусами перевозилося 4-6 тисяч пасажирів, за рік на початку 1970-х як звідси, так і сюди, – 1,5 – 1,8 мільйонів. Звісно, що теплої пори касиркам було непереливки, тому ще у червні 1971-го на залізничному вокзалі та сусідній автостанції встановили автомати з продажу квитків.

Ну й насамкінець – 20 травня «нові комфортабельні тролейбуси марок ЗІУ та К-6» побігли за новим маршрутом «Річковий порт – ЗТА». Декадою раніше колектив електромонтажного спеціалізованого управління № 424 і тролейбусного управління закінчили роботи на розв’язці Шевченка – Кірова і уздовж вулиці Котовського, 19-го була проведена обкатка, ну й власне… Тож хто послуговується маршрутом – може святкувати його ювілей.
45 років тому відкрили авіалінію «Черкаси – Рига»
Кілька тематичних фото без конкретики…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x