Талановиті корсунські учні заохочені нагородами й преміями

Талановиті корсунські учні заохочені нагородами й преміями

Нинішній навчальний рік був врожайним на перемоги учнів у всеукраїнських олімпіадах із базових дисциплін, всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, міжнародних і обласних змаганнях і конкурсах. 12 травня відбулося урочисте відзначення обдарованих дітей, їх наставників та батьків. У залі районного центру дитячої та юнацької творчості зібралися переможці із вчителями і батьками. Вшанували 41 учня та 34 педагогів, які озброїли їх ґрунтовними знаннями. Теплі слова вітань почули діти і вчителі від представників райдержадміністрації, міської ради, відділу освіти. Учням-переможцям вручили грамоти відділу освіти та грошові винагороди, батькам – листи-подяки.

До вшанування корсунських талановитих дітей долучився і народний депутат України Геннадій Борисович Бобов, який уже кілька років здійснює різні проекти підтримки талановитої шкільної молоді району: представник Геннадія Бобова Валерій Кочегура вручив дітям грошові заохочення.
Найбільше похвальних слів цього дня дісталося 11-класниці гімназії Марії Дубині. Талановита дівчина здобула третє місце у всеукраїнському конкурсі з роботою «Інформаційно-телекомунікаційні системи і технології», завоювала перше місце в обласному етапі конкурсу та третє на обласній олімпіаді з інформаційних технологій. Вона вже має запрошення на навчання в Київський політехнічний інститут.

Загалом же, як підкреслила начальник відділу освіти Оксана Грушевська, цьогоріч школярі району показали кращі від торішніх знання і завоювали 67 обласних призових місць, 192 − всеукраїнського рівня, а вихованці районного центру дитячої і юнацької творчості перемогли в 23 міжнародних мистецьких конкурсах і фестивалях. Вагомі й спортивні досягнення: дитячо-юнацька спортивна школа виховала 13 призерів міжнародних змагань, а 5 спортсменів входять до національної збірної України.
Відзначена також творча подвижницька праця вчителів, які допомагали дітям перемагати. Сім призерів виховав вчитель фізики міської ЗОШ №1 Дмитро Антонов, ще п’ятеро педагогів мають по 2 призери.
Подібне урочисте вшанування дітей, вчителів, батьків, на думку Оксани Грушевської, формує у громадськості культ знань і стимулює сім’ї та педколективи створювати дітям належні умови для розвитку їх талантів.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x