У Черкаській області протягом усього тижня триматиметься спека

У Черкаській області протягом усього тижня триматиметься спека

Причиною спекотної погоди на Черкащині впродовж цього тижня стане високий теплий антициклон із центром над ерефією. В умовах малохмарної погоди та великої тривалості дня повітря добре прогріватиметься. Максимальна температура перевищить позначку 30°. Значно теплішими стануть і ночі, які у найближчі три доби набудуть «статусу тропічних» із температурами 15−20º.

 

Пік спеки припаде на День Конституції, 28 червня, коли після нічних 18−20°, вдень повітря прогріється аж до 33−35°. Цікаво, що максимальна температура буде близькою до рекордної, при цьому спекотний рекорд 36,1° 28 червня, який утримується ще з 1954 року, тобто вже 68 років. Середня добова температура повітря на поточному тижні очікується 23−25º, що вище за кліматичну норму на 3−5°. Проте 30 червня прогнозується послаблення спеки. Атмосферні фронти із заходу проявлять себе короткочасними грозовими дощами, удень в окремих районах області можливі град та шквали 15−20 м/с. Температура вночі 15−20°, вдень 24−29°.

 

Такі погодні умови зумовлять швидке зростання показника горимості у лісах області до високого та надзвичайного, а також погіршенню якості атмосферного повітря. За попередніми розрахунками, липень 2022 розпочнеться сонячною, сухою погодою з температурою вночі 11−16º, вдень 26−31º.

 

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x