Черкаському посадовцю повідомили про підозру після ремонту вулично-дорожньої мережі

Черкаському посадовцю повідомили про підозру після ремонту вулично-дорожньої мережі

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом незаконного завищення вартості виконаних робіт з ремонту металевого огородження на території м. Черкаси, внаслідок чого привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у квітні цього року про підозру повідомили фізичній особі-підприємцю, який склав та посвідчив власним підписом акти приймання виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, що містили неправдиві відомості щодо їх дійсної вартості. На підставі завідомо підроблених актів на рахунок підприємця з бюджету перераховувалися кошти, в результаті чого було привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів та державі завдано збитки в особливо великих розмірах. ФОПа підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Черкаському посадовцю повідомили про підозру після ремонту вулично-дорожньої мережі
Згодом зібрали достатньо доказів причетності до вчинення злочину начальника одного з управлінь Черкаської міської ради, який, будучи службовою особою, за попередньою змовою з указаним вище підприємцем, достовірно знаючи про порушення ним істотних умов договору (заміна предметів закупівлі) та значне завищення вартості будівельних робіт, власними підписами в зазначених актах засвідчував факт відповідності обсягів та вартості виконаних робіт, чим надавав підприємцю можливість використовувати завідомо підроблені офіційні документи для отримання бюджетних коштів на вказану вище суму. У суботу, 13 травня, посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Прокуратура наполягала на обранні стосовно чиновника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 13.05.2017 підозрюваному обрано запобіжний захід – домашній арешт, який оскаржуватиметься прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі Черкаської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x