На Черкащині відзначили 200-річчя Великого Кобзаря

На Черкащині відзначили 200-річчя Великого Кобзаря

У селах Моринці та Шевченкове Звенигородського району 9 березня 2014 року відбулися заходи з нагоди 200-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

Привітати присутніх зі святом усіх українців, висловити повагу й вклонитися землі, де народився майбутній Пророк народу, завітали також голова обласної ради Валентина Коваленко, народні депутати України, депутати обласної ради, лідери громадських організацій та об’єднань.
У Моринцях урочисті заходи відкрив сільський голова Степан Кириченко й нагадав про високу відповідальність кожного українця за долю рідної землі, покладену на нас великим земляком.

Відвідали гості Звенигородщини й святковий мітинг у с. Шевченкове. Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Валентина Коваленко наголосила, що після подій на Майдані, стоячи біля пам’ятника Шевченка й усвідомлюючи, що боротьба ще не завершена, адже наші чоловіки в Криму зі зброєю в руках чинять лише моральний опір, ми розуміємо, що наша громадська позиція – найкращий, найвагоміший подарунок для Тараса Шевченка. Адже саме Шевченкове «Боріться – поборете! Вам Бог помагає…» від початку студентського протесту на Майдані й до сьогоднішніх подій має супроводжувати нас. «І саме тепер ми не повинні лякатися, не повинні відступати, а маємо бути гідними того, що є українцями», – наголосила вона.

Наостанок Валентина Коваленко побажала усім присутнім стійкості духу, віри у власні сили та перемогу. У селі Шевченкове гості з області поклали квіти й до пам’ятника Т. Г. Шевченку та могил його батька і матері, відвідали музей Кобзаря. Також заходи відбулися 10 березня на Чернечій горі в Каневі. У цей день до могили Пророка української нації поклали квіти Міністр культури України Євген Нищук, народні депутати України В’ячеслав Кириленко та Леонід Даценко, голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, жителі й гості міста, області.

Священики провели молебень. А потім до присутніх звернувся Міністр культури Євген Нищук. «Ми не можемо знову повертатися назад і йти іншим шляхом, – підкреслив Євген Нищук. – Але саме відчуття незворотності й буде для нас дороговказом, що його визначив Кобзар. Тарас і зараз з нами. Він тут, як оце небо, як це сонце, як Дніпро, що слухає нас». Продекламувавши «Заповіт», він висловив переконання, що, незважаючи на нові виклики і загрози, обов’язково настане мир на оновленій Шевченківській землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x