Шість черкаських медзакладів отримали гуманітарну допомогу

Шість черкаських медзакладів отримали гуманітарну допомогу

На базі Другої міської лікарні відбувся розподіл гумантарної допомоги між шістьма черкаськими медзакладами, що надіслали з Німеччини. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

Вантаж необхідних препаратів надійшов від Міжнародного фонду «Відродження», з яким благодійний дитячий фонд «Подаруй дитині світ» співпрацює близько 8 років.

— Ми зібрали запити від черкаських лікарів та надіслали ці потреби представникам Міжнародного фонду «Відродження». Вони ж організували збір між закордонними організаціями. У межах гуманітарної допомоги на Черкащину відправили близько трьох тонн ліків, вартість яких становить близько 50 тисяч євро, — зазначила очільниця благодійного дитячого фонду «Подаруй дитині світ» Світлана Федорова.

Вона додала, що в переліку — близько найменувань 40 препаратів, які необхідні для лікування внутрішньо переміщених осіб, важкохворих людей та військових. Зараз в область прямує наступний транш медикаментів вагою близько 5 тонн, а згодом прибуде ще два.

— Сьогодні я забрав знеболювальні й кровоспинні засоби для черкаських бійців, які згодом вирушатимуть на позиції. Ми звернулися до фонду із запитом, аби отримати гуманітарну допомогу. Співпрацюємо з ними давно і варто зазначити, що наші благодійники забезпечують військових не лише препаратами, а й іншими важливими речами. Дякуємо, що підтримують нас повсякчас, — розповів військовий Андрій Борисов.

Завідувач хірургічним відділенням №2 Третьої Черкаської міської лікарні Олександр Дашко зазначив, що в межах прроєкту ліки отримали вперше.

— Із цими медикаментами працювати набагато ефективніше. Відповідно покращується якість лікувального процесу, а хворі швидше одужують. Завдяки своєчасній допомозі волонтерів, наші пацієнти та військові почуваються значно краще, — сказав Дашко.

— Зараз у нашому медзакладі перебуває багато поранених, тому лікарі щодня проводять велику кількість хірургічних втручань. Тому ця гуманітарна допомога є надважливою. Одним із необхідних препаратів є йодоповідон, що використовують для дезінфекції шкіри до і після операції. Дуже вдячні фонду за їхню діяльність, — поділилась фармацевтична асистентка Першої Черкаської міської лікарні Тамара Рудас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x