Хотів повернути автівку: уманчанин пропонував хабар поліцейському

Хотів повернути автівку: уманчанин пропонував хабар поліцейському

Уманчанин хотів повернути автомобіль, який вилучили у нього через керування у нетверезому стані. Транспортний засіб мали передати на потреби ЗСУ. Правопорушник намагався «вирішити» питання з правоохоронцями. Тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Інформують про це в пресслужбі поліції Черкаської області.

 

25 червня працівники сектору поліцейської діяльності відділу поліції №1 Уманського районного управління поліції у місті Монастирище зупинили автомобіль Nissan Qashqai, яким кермував 41-річний керманич. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. На порушника поліцейські склали адміністративний протокол та вилучили авто на арештмайданчик. Надалі транспортний засіб, за рішенням обласної військової адміністрації, мав перейти на потреби ЗСУ. 41-річний чоловік звернувся до начальника сектору поліцейської діяльності у місті Монастирище та запропонував «вирішити питання»  щодо повернення транспортного засобу.

 

 

Попередження про кримінальну відповідальність за надання хабаря чоловік не взяв до уваги. Поліцейські спільно з працівниками Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримали порушника під час передачі коштів у розмірі 5 тисяч гривень. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання.

 

 

Дії фігуранта слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські проводять необхідні процесуальні дії щодо оголошення фігуранту про підозру у вчиненому злочині. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x