Максим Михлик: «Бойкот референдуму Криму зменшить його легітимність»

Максим Михлик: «Бойкот референдуму Криму зменшить його легітимність»

Комітет виборців України (КВУ) не вестиме спостереження за голосуванням на референдумі в Криму, оскільки порядок його організації, проведення і визначення результатів не має нічого спільного з процесом легітимного й об’єктивного волевиявлення кримчан.

Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

– Ситуація у Криму не просто напружена. Вона дуже викривлена. Проросійські сили уже давно вирішили, ще до оголошення референдуму, які саме цифри будуть оприлюднені по його проведенні. Тому будь-які дії Комітету нічого не принесуть, – пояснює Максим Михлик, голова Черкаської обласної організації КВУ. – Що б ми не робили, які б заяви і протести не проголошували б, це лише додасть легітимності цьому референдуму. Тобто, спостерігачі від КВУ були, нехай вони незгодні з результатами, заявляють про фальсифікації й порушення, але вони були присутні – це вже плюс до легітимності процесу. Тому ми, як і ОБСЄ, інші громадські міжнародні організації, вирішили не брати участь у референдумі, аби не підвищувати його легітимності.

Голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько повідомив, що Комітет виборців України закликав народних депутатів, обраних у мажоритарних округах Криму, застосувати всі свої політичні, управлінські й особисті можливості для того, щоб перешкодити організації і проведенню референдуму на території своїх округів.
– У народних депутатів України є можливості провести роз’яснювальну роботу з керівниками місцевих органів влади у Криму і переконати їх не брати участі у цьому незаконному дійстві. Чим більше населених пунктів проігнорує затію з проведенням «надшвидкісного» референдуму, тим не переконливішими виглядатимуть його результати, які вже давно визначені кимось, – наголосив Андрій Крисько.
Пан Михлик теж підтримує таке рішення КВУ, оскільки бойкот референдуму якомога більшою кількістю населених пунктів Криму теж зменшить його легітимність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x