В області готуються до проведення Холодноярської Прощі

В області готуються до проведення Холодноярської Прощі

Роботи над широкомасштабним духовно-просвітницьким проектом «Холодноярська Проща» – у розпалі. Фестиваль відбудеться на території Холодного Яру 28-31 липня. Організаційні питання обговорили в ОДА в ході наради під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Захід проходить з благословення і підтримки Святійшого Філарета Патріарха Київського і Всієї Руси-України УПЦ КП. Два роки тому в області започаткували традицію – військове паломництво. Тоді близько ста бійців набиралися духовних сил на Чигиринщині. Відтоді проект набув масштабності.

– Цього року хочемо залучити до участі в фестивалі якомога більше людей, зокрема й з-за кордону, – зауважив протоієрей, військовий священик, отець Анатолій. – Нині ми вже створили оргкомітети, які напрацьовують план дій. А ще для нас дуже важливо долучити до цього дійства молодь.

У цілому, за словами отця Анатолія, цей Проект – міжнародний, всеукраїнський, реабілітаційно-мотивуючий, сімейний, духовно-просвітницький та благодійний. Він проходить під гаслом: «Одне Хрещення – Єдина Церква і Єдина Держава» у межах цьогорічного відзначення 100-річчя подій Української Революції 1917-1921.

За словами отця, під час проекту діятиме кілька локацій, що складатимуться з низки цікавих заходів.

– Проект «Холодноярська проща» проходитиме в дійсно святих місцях, там, де зародилися дух та міць українського війська. Відрадно, що до проведення долучаються як громадські організації, так і благодійні фонди. Водночас обласна влада так само надає підтримку, зокрема й ресурсну, – наголосив Віталій Коваль.

Віталій Коваль також доручив управлінню у справах сім”ї, дітей та молоді й Департаменту культури і взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації спільно з керівництвом та громадськістю Чигиринщини, Кам”янщини та Чорнобаївщини, на території яких діятимуть основні локації, відпрацювати карту проведення заходів. Усі ж силові структури отримають завдання щодо напрацювання плану безпекових дій в дні проведення фестивалю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x