Рош га-Шана 2022: обговорили приїзд хасидів до Умані

Рош га-Шана 2022: обговорили приїзд хасидів до Умані

Керівник Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен Нун зустрівся з Послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком, аби обговорити приїзд хасидів до Умані на святкування Рош га-Шана. Про це повідомили в “Умань-медіа”.

Так, вони порушили питання щодо можливого призупинення безвізового режиму для ізраїльтян.

— Хасиди дуже релігійні люди і не мають впливу на владу в Ізраїлі, яка не дуже допомагає Україні всі ці 4 місяці війні і призупинила безвізовий режим для українців, — зазначив Натан Бен Нун.

За його словами, Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Бреславу та хасиди в усьому світі допомагають громадянам України з перших днів повномасштабного вторгнення.

— Нашу синагогу використовували як бомбосховище. Ми допомагали людям, які тікали від війни: надавали безкоштовно житло, їжу, ліки. Окрім цього, всі хасиди щодня моляться за мир в Україні. Надіюся, що прості паломники, які попри коронавірус і війну, їдуть до Умані до Цадика Нахмана не будуть позбавлені можливості відвідати святе для місце, — пояснив Натан Бен Нун.

Додамо, на початку осені паломники-хасиди традиційно відвідують Умань для відзначення іудейського Нового року — Рош га-Шана. У місті розташована могила духовного лідера хасидів Нахмана.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x