За місяць на черкаських пляжах врятували трьох людей

За місяць на черкаських пляжах врятували трьох людей

Цього літа в Черкасах діють три комунальні пляжі: «Казбетський», «Митницький» та «Соснівський-1». Для безпечного відпочинку людей тут працюють рятувальні пости міської комунальної аварійно-рятувальної служби. Інформують про це в Черкаській міській раді.

 

Рятувальники спостерігають за відпочивальниками, аби в разі необхідності надати їм допомогу на воді чи на території пляжу, зокрема, при травмах, дрібних порізах. Улітку на кожному посту щоденно з 10 до 19 години працюють по двоє рятувальників, які пройшли відповідну підготовку та інструктаж.

 

«Пости оснащені всім необхідним для порятунку людей на воді: човнами з моторами й рятувальним спорядженням (круги, кільця Александрова, плавальні дошки, аптечки, біноклі, мегафони, носилки тощо), – інформує директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко.

 

За його словами, усі рятувальники пройшли відповідну підготовку в навчальному центрі медицини катастроф з надання долікарської допомоги і мають відповідні посвідчення.

 

Фахівці пильнують і за тим, аби люди не порушували правила поведінки на пляжах – не запливали за буї, не грали в небезпечні ігри з пірнанням, не використовували не пристосовані для плавання засоби (автомобільні шини, дошки тощо). Для безпеки купання дітей на комунальних пляжах установили поплавки-загорожу на глибині 70 см, аби батькам легше було контролювати малечу.

 

 

«Завдяки оперативності й професійності наших рятувальників рятуємо здоров’я й життя, – запевняє Сергій Микитиченко. – Скажімо, минулого вихідного  один із відпочивальників  захотів перепливти з пляжу «Рів’єра» на острів Чаїний (а це майже кілометр відстані). Однак не розрахував свої сили. Рятувальники вчасно прийшли на допомогу і знесиленого чоловіка вдалося доправити до берега. Трапляються й дрібні порушення, скажімо, підлітки перевернулися на матраці. Загалом за місяць наші працівники врятували 3 людей на пляжах Черкас».

 

У разі виникнення надзвичайної події на водних об’єктах міста негайно телефонуйте:

 

*черговий ДСНС України в Черкаській області – 101

*«Оперативна служба» Черкаської міської ради:

1505

050-464-60-60,

067-61-07-505

063-20-72-605

*КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба»:

65-12-77

063-197-52-08

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x