Понад 14 мільйонів українців не зробили бустерне щеплення від COVID-19

Понад 14 мільйонів українців не зробили бустерне щеплення від COVID-19

Майже 700 тисяч українців не отримали другу дозу вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерне щеплення. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я − головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Центр громадського здоров’я.

 

«Із об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом із тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень становить близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базовий курс вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерну дозу», − зазначив Ігор Кузін.

Загалом, першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації − 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення − 1,4 млн осіб. Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень.

Водночас медична інфраструктура з вакцинації наразі дозволяє робити щеплення всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах. Лише за минулий тиждень працювали майже 2 500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Щеплювали українців 463 мобільні бригади. За цей же період найефективніша робота пунктів щеплень, з огляду на їхню кількість і кількість проведених щеплень, спостерігається у Волинській і Тернопільській областях та у м. Київ.

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин − майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

 

Нагадаємо, якщо в закладі охорони здоров’я немає вакцини, то варто звернутися до головного лікаря. Якщо він не може надати необхідну інформацію, зверніться в департамент/управління охорони здоров’я у вашій області. У випадку, якщо не вдалося владнати ситуацію, зверніться до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я − 0 800 60 20 19.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x