Грози, град та шквали прогнозують на Черкащині

Грози, град та шквали прогнозують на Черкащині

Невеликий, але активний циклон, що прорвався з півдня, 11 липня спричинив на більшості площ області цілий комплекс небезпечних явищ погоди. Пройшли грози, що супроводжувалися шквалистим вітром та значними дощами, які за інтенсивністю та тривалістю досягли критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності. За даними метеостанції Золотоноша за 4 години 39 хвилин випало 22,1 мм дощу, а на метеостанції Канів за 5 години 5 хвилин − 25,3 мм. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

Із початку липня на Черкащині випало 7−57 мм дощу. Найменше – 7−14 мм або 12−20% місячної норми випало у південній частині нашого регіону, а саме Чигирин, Сміла та Умань, де вологозапаси під пізніми с/г культурами у три рази нижче норми. У Каневі за 11 днів випала місячна норма − 57 мм. А Золотоноші, Жашкові та Звенигородці – 24−48 мм, або 35−70% місячної норми. Значні опади, які пройшли на значній частині території області з 8 липня не могли пройти безслідно і звичайно ж відіб’ються на новому врожаї зернових.

 

За прогнозом, у найближчу добу атмосферні фронти з північного заходу проявлять себе короткочасним похолоданням, дощами, місцями значними, грозами в окремих районах град та шквали. Надалі синоптична ситуація стабілізується, інтенсивність дощів значно зменшиться, температури підвищаться на 3−5°.

 

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x