Ми спільні в єдинстві. Точка зустрічі – Уманський національний університет садівництва

Ми спільні в єдинстві. Точка зустрічі – Уманський національний університет садівництва

Уманський національний університет садівництва вчергове долучився до проєкту «Спільно. Точки зустрічі», що провадиться спільно з Центром розвитку дитини «Перший клас» м. Умань, Громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова»» та за підтримки Міжнародної організації ЮНІСЕФ. Метою проєкту є підтримка дітей, постраждалих від війни. А нині, у рамках тижнів профорієнтації, група дітей віком від 12 до 16 років знайомляться з освітнім середовищем. Тож університяни вважають своїм громадянським обов’язком долучитися до проєкту та відкрити молодому поколінню українців завісу таємничості над низкою актуальних і цікавих спеціальностей, які функціонують у навчальному закладі.

Тема зустрічі в Уманському НУС була означена як «Людина – знакова система». Відтак саме вона диктувала перебіг ознайомчої екскурсії, що розпочалася з лабораторії кафедри біології. Почали, звичайно ж, з людини як такої. А тому зосередилися на особливостях біології як науки та середовища життя, умовах існування та захопливих фактах світу біологічного різноманіття – такою була нитка бесіди представників кафедри на чолі з завідувачкою Ларисою Розборською з гостями. І оскільки біологія означується передусім загадковими біохімічними процесами, що повсякчас присутні в нашому житті, то молодь долучилася до майстер-класу з приготування фруктово-ягідного мохіто з малини й апельсинів. Було цікаво, весело, а головне – смачно!

Наступна зупинка екскурсантів була в аудиторії кафедри інформаційних технологій. Сучасні комп’ютери та цифрова інтерактивна дошка стали їм при нагоді, адже на повістці зустрічі – знакова система, що використовується людьми у їхній діяльності. А тому як ніколи доречним стало знайомство зі спеціальностями факультету економіки і підприємництва. Інтелектуально-розважальна гра, яку підготувала та презентувала доцент кафедри обліку і оподаткування Галина Аніщенко, відкрила гостям досі невідомі їм таємниці світу цифр і грошей, зануривши у середовище фахового економічного спрямування та зацікавивши поєднанням історії і сучасності. А ще – відкрила завісу таємничості всесвіту множинності мов програмування та їх системних символів, про які розповів завідувач кафедри інформаційних технологій Роман Ліщук.

І оскільки для людини, як знакової системи, необхідним є середовище її існування, черговою точкою зупинки для екскурсантів стали неперевершені, захоплюючі оранжереї університету. Щоразу всі, хто потрапляє у світ університетських тропіків, висловлюють щире здивування столітніми пальмами, в’юнкими ківі, тендітними гранатами, витонченими цитрусовими й іншими екзотичними рослинами, що квітнуть і плодоносять тут, на Черкащині, у серці України.

На завершення екскурсійної подорожі, для підведення своєрідних підсумків, молодь завітала до університетської бібліотеки. Там, у дружньому колі інтелектуалів-бібліотекарів, вони змогли узагальнити отриману інформацію та привідкрили завісу таємниць Уманського НУС, дізнавшись про особливості становлення навчального закладу та студентське життя у ньому на зорі функціонування освітнього осередку.

Позитивні емоції, тепле душевне спілкування, нові цікави факти зі сфери вітчизняної освіти та професій, а ще зустрічі, які залишаються в пам’яті надовго – такими є основні відгуки про екскурсію. А колектив Уманського національного університету садівництва, в свою чергу, щиро втішений, що має нагоду подарувати підліткам хвилини радості та щирого спілкування, а ще – допомогти пізнати людину як систему цінностей і знакових образів. Ми разом – і ми єдині: думками, мріями, сподіваннями, планами та перспективами. В єдності наші сила, майбутнє та вільна держава!

Пресцентр Уманського НУС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x