Трав’яний чай допоможе схуднути

Трав’яний чай допоможе схуднути

Трави можуть стати чудовим помічником для тих, хто працює над своєю фігурою. Якщо ж ви не звикли до трав’яних чаїв, можна до звичного чорного чи зеленого чаю додавати відповідні добавки. А якщо вам подобаються трав\’яні настої, основа необов\’язкова. Чимало чайних рослин здатні прискорювати обмін речовин в організмі, позбавляючи його токсинів і зайвих кілограмів.

Імбир. Імбирний чай – найпопулярніший напій для схуднення. Справа в тому, що імбир містить дуже потужні компоненти, що впливають на обмін речовин і посилення кровообігу. Цей чай поліпшує процеси травлення. При постійному його вживанні разом зі схудненням відбувається насичення організму вітамінами і мінералами, яких у імбирі близько 50 видів. Завдяки розігріваючим властивостям імбиру, людина відчуває тонізуючий ефект – сили в тілі прибуває. Крім усього іншого, цей чай сприяє виведенню поганого холестерину.

Іван-чай. Ця рослина згадувалася ще в історичних хроніках Русі. Іван-чай містить фітонциди і дубильні речовини, що стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту і запобігають переїданню. Має м\’яку сечогінну і послаблюючу дію, нормалізує рівень холестерину в крові й позитивно впливає на ліпідний (жировий) обмін.

Шипшина. Найприємніша властивість плодів цього чагарника – величезна кількість вітаміну C: 1 500 мг на 100 г, коли в лимоні всього 50 мг! Плоди багаті на органічні кислоти, які прискорюють обмінні процеси й активізують спалювання жиру. Вони містять залізо, калій, фосфор і кальцій, що впливають на ліпідний обмін, містять дубильні речовини, грубу клітковину і пектини, які очищають організм і пригнічують голод. Шипшина є відмінним джерелом вітамінів B1, B2, E, K і P, а також каротину і аскорбінової кислоти.

Елеутерокок. Його називають сибірським женьшенем. Він підвищує витривалість і збільшує працездатність, тонізує організм, покращує зір і роботу нервової системи. Але для тих, хто худне, головне те, що він зменшує вміст цукру і холестерину в крові, підвищує рухову активність і прискорює обмін речовин. Для додавання в чай найкраще підійде коріння елеутероку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x