Понад 3 тисячі безробітних зареєструвалися в Черкаському центрі зайнятості

Понад 3 тисячі безробітних зареєструвалися в Черкаському центрі зайнятості

У Черкаському міському центрі зайнятості від початку повномасштабної війни побільшало клієнтів: статус безробітного цього року вже отримали 3100 осіб, що на 20% більше, ніж торік. Про це розповіла керівниця установи Оксана Щербак, пише «ВІККА».

За її словами, близько 60% зареєстрованих − жінки, молоді − близько 35%. Побільшало звернень від черкащан, які втратили роботу у зв’язку з реорганізацією підприємств. Та найбільш активно зараз опікуються тими, хто через війну вимушено оселився в Черкасах і, відповідно, шукає тут роботу. Такі люди можуть звернутися до служби зайнятості незалежно від прописки й навіть у разі відсутності документів. Фахівці нададуть консультацію з працевлаштування, інформацію про отримання статусу безробітного чи юридичні роз’яснення.

Зараз на обліку міського центру зайнятості − понад 830 осіб із територій, де ведуться активні бойові дії. Із них проконсультували більше як 500 людей.

Для переселенців доносять інформацію про можливості служби зайнятості, використовуючи різні можливості, відвідуючи громадські організації і соціальні установи.

− На запрошення Черкаської міськради з початку воєнної агресії наші фахівці працюють у Гуманітарному центрі. Нещодавно також відкрився Центр обслуговування громадян, у якому спеціаліст служби зайнятості щодня долучається до інформування клієнтів, які потребують консультації шодо працевлаштування. Ми здійснили понад 60 таких виїзних прийомів, надали консультації більше як тисячі вимушено переміщених осіб. При цьому не розділяємо, чи має людина довідку про статус ВПО: якщо є потреба в послугах Служби зайнятості – то ми максимально намагаємось допомогти, — каже пані Оксана.

Нинішня реєстрація для вимушених переселенців, які шукають роботу, має спрощену процедуру.

− В умовах війни люди часто залишають на своїх робочих місцях трудові книжки. У такому разі можна припинити трудові відносини безпосередньо у службі зайнятості. Людина просто звертається до нас і залишає заяву на ім’я директора підприємства з проханням про звільнення. Ми самі інформуємо роботодавця, пенсійний фонд та податкову щодо припинення трудових відносин. Через день людина вже вважається звільненою і може приходити реєструватися до нас. Крім того, є пропозиція попрацювати і з нашим юридичним відділом, що може супроводжувати в цьому питанні, − розповіла керівниця Центру зайнятості.

 

Ця публікація була підготовлена в межах проєкту «Громадськість за демократизацію», який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю «Нової Доби» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x