Найближчими днями в регіоні прогнозують погоду без опадів

Найближчими днями в регіоні прогнозують погоду без опадів

У той час, коли Західна Європа потерпає від надзвичайної спеки та «отримує» гарячі рекорди, у нашому регіоні панує свіже повітря з комфортними денними температурами 23−28°. У вівторок, 19 липня, у Великій Британії було зафіксовано температуру +40°, що є перевищенням попереднього національного рекорду +38,7°. Небачена спека спричинила масштабні пожежі. А Національна метеорологічна служба Німеччини зафіксувала спекотні +39,5ºС. Екстремальна спека охопила Португалію, Іспанію та Францію.

 

На Черкащині 19 липня встановлено холодний рекорд. Середньодобова температура 17,7° − найнижча за останні 30 років. За попередніми розрахунками, друга декада липня з температурою 18° входить у п’ятірку холодних декад за останні 30 років. При цьому холодний рекорд 16,6° залишається за 1997 роком.

 

За прогнозом, наш регіон продовжує перебувати в зоні впливу антициклону «JṺRGEN» із заходу та «славнозвісного» циклону зі сходу, тому погода буде різною. У найближчі три доби на Черкащині переважатиме погода без суттєвих опадів погода. Завдяки адвекції тепла температурний фон підвищиться до кліматичної норми. Температура вночі 11−16°, вдень, завдяки сонячній енергії повітря прогріватиметься до 24−29°. У неділю чекаємо спекотні 30−33°.

 

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру

 

Читайте нас у телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x