Як обрати ноутбук для роботи бухгалтера

Як обрати ноутбук для роботи бухгалтера

Правильно підібраний для бухгалтерської роботи ноутбук – обов’язкова умова успішного виконання завдань будь-якої складності, а також відсутність втоми до закінчення робочого дня. Бухгалтер працює з не надто важким програмним забезпеченням, тому цілком підійде ноутбук середньої потужності.

 

Критерії вибору ноутбука за характеристиками

 

Вибираючи ноутбук для виконання бухгалтерських завдань, на дизайн і колір уваги, як правило, не звертають. Основними критеріями вибору є:

Діагональ дисплея. Для роботи з програмами найкраща діагональ дисплея становить 15-17 дюймів. Такий розмір монітора дає змогу візуально охопити всі стовпці даних, забезпечуючи комфортну роботу з ПЗ.

Матриця монітора. Оскільки працювати за ноутбуком бухгалтерам доводиться досить довго, слід подбати про те, щоб менше втомлювалися очі. Кращий вибір – IPS-матриця. Зображення на IPS-екрані виглядає насиченим завдяки покращеним кольорам і контрастності. Кути огляду збільшено до 178 градусів. IPS-матриця дозволяє працювати з таблицями з комфортом.

Частота процесора. Тактова частота роботи процесора важлива, оскільки бухгалтерська платформа вимагає для себе багато ресурсів продуктивності, і від цього параметра залежить швидкість роботи програми. Слід віддати перевагу пристроям із процесором від 1,5 ГГц.

Кількість ядер процесора. Для роботи з таблицями та додатками достатньо 2-4-ядерного процесора.

Об’єм оперативної пам’яті 8 ГБ та більше. Сучасні програми стають дедалі гнучкішими в роботі, автоматизується виконання великої кількості завдань, але натомість необхідний хороший обсяг пам’яті.

Наявність цифрової клавіатури. Робота бухгалтера пов’язана з внесенням числових значень, тому наявність цифрової клавіатури вплине на швидкість роботи і спростить внесення даних до програми.

Наявність диска SSD. За наявності в ноутбуці SSD-диска в рази збільшується швидкість запису/читання даних, що дозволяє відчутно збільшити швидкість роботи операційної системи і бухгалтерських програм.

Батареї ноутбуків з часом втрачають ємність. Змінна батарея дозволить своєчасно виконати заміну джерела живлення й не переривати роботу.

 

Комфорт не в останню чергу

 

Чинниками, що забезпечують комфортність роботи, є:

Тип екрану (матовий чи глянсовий). Глянсовий екран яскравіший і чіткіший, але сильно блищить на сонці, що ускладнює роботу. Проблему можна вирішити антивідблисковою плівкою, але найкращим рішенням стане придбання ноутбука з матовим екраном.

Тип клавіатури (з підсвічуванням або без підсвічування). Підсвічування клавіш дозволяє за недостатнього освітлення продовжувати роботу з даними без ризику зробити помилку.

Слід звернути увагу на вартість пристрою, бренд і наявність сервісного обслуговування.

Різноманітність моделей портативних комп’ютерів, що представлені на українському ринку, дозволяє замовити ноутбук у Черкасах для комфортної роботи і в офісі, і вдома. Вибираючи модель, пам’ятайте, що домашні ноутбуки можуть бути використані також для перегляду відео, серфінгу, соцмереж тощо – і враховуйте ці потреби.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x