За спробу перевезти наркотики до РФ судитимуть двох жителів Уманщини

За спробу перевезти наркотики до РФ судитимуть двох жителів Уманщини

Прокуратура області за наслідками досудового розслідування, яке здійснював слідчий відділ Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактом замаху на контрабандне переміщення через державний кордон України наркотичних засобів. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Слідством установлено, що двоє жителів Уманщини незаконно придбали, зберігали, перевозили з метою збуту особливо небезпечні наркотичні засоби (метамфетамин, канабіс) загальною вагою 150 г та один з них намагався контрабандно перемістити вказані наркотичні засоби до Російської Федерації. Однак довести до кінця свій спільний злочинний намір останні не змогли, оскільки під час проведення митного контролю та огляду наркотичну речовину правоохоронцями вилучено.

Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч.2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x