Вишиванкові скарби демонструють у Черкаському краєзнавчому музеї

Вишиванкові скарби демонструють у Черкаському краєзнавчому музеї

Близько сотні унікальних українських сорочок, більшість яких відкриті пересічному відвідувачу вперше, нині експонуються на широкий у Черкаському обласному краєзнавчому музеї. Виставка є унікальною в сенсі кількості представлених сорочок і якості експонатів. Впершее музей показав зацікавленим людям, серед яких чимало таких, які є дотичними до мистецтва вишивки, саме таку кількість автентичних сорочок, причому саме характерних для нашого краю — Середньої Наддніпрянщини.

Вишиванкові скарби демонструють у Черкаському краєзнавчому музеї

До речі, представлені екземпляри вишитих різними техніками дитячих, жіночих та чоловічих сорочок представляють кожен район Черкаського регіону. Це повністю ручна робота — від ниток до тканини та власне самого виробу.
Завідувач відділу етнографії музею Вікторія Наумчук та її колеги підкреслили, що цей характерний для нашої культури одяг — є насправді універсальним кодом українського народу, а тому личить до будь-якої статури, прикрашає жінку будь-якого віку, зручний будь-якому чоловікові і радує будь-яку дитину.

Докладно про вишиванку та її відмінність від української вишитої сорочки, а також інші цікавинки у розповіді науковців Черкаського обласного краєзнавчого музею, читайте згодом на нашому сайті.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x