«Армія дронів»: майже 400 військових навчилися керувати безпілотниками

«Армія дронів»: майже 400 військових навчилися керувати безпілотниками

400 військових операторів підготували з початку реалізації проєкту «Армія дронів». Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

Армія дронів – це комплексна програма, в межах якої закуповують дрони, ремонтують БПЛА та навчають операторів.

– За кілька днів комплексній програмі виповнюється місяць. Із наступного тижня українські військові отримуватимуть потужні дрони, що закуповують в межах проєкту. Також люди дронатять власні безпілотники на потреби військових, – ідеться в повідомленні.

Нині військові системно навчаються пілотувати дронами в двох школах – «Дронаріум» та «Боривітер», а згодом до них долучаться ще 10 шкіл для операторів.

– Так, військовослужбовці опановують навички керування дронами та маскування, відпрацьовують польотні завдання,  розробляють тактику. Професійні оператори мінімізують імовірність пошкодження та падіння безпілотників. Та найголовніше – зберігають життя багатьом людям, – зазначає Мінцифри.

Окрім цього, близько місяця жителі різних країн задонатили понад 630 млн гривень на безпілотники для українських захисників. Уже уклали контракти на 260,5 млн гривень, аби придбати мультикоптери Matrice, наземні системи для ударних дронів-камікадзе Warmate та дронів-розвідників Fly Eye.

Задонатити на проєкт «Армія дронів» чи віддати власний дрон на потреби військових можна на сайті UNITED24.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x