Черкащани, які постраждали від домашнього насильства, можуть отримати безоплатну правовову допомогу

Черкащани, які постраждали від домашнього насильства, можуть отримати безоплатну правовову допомогу

Захист прав осіб, які постраждали від домашнього насильства є одним із найважливіших завдань системи безоплатної правової допомоги, – розповідає директорка Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Мостова. 

Фахівці центру надають юридичні консультації постраждалим особам у разі їх звернення до центру, а також консультують на базі загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб про можливі шляхи вирішення ситуації, що склалась та роз’яснюють, яку відповідальність можуть понести кривдники.

У разі готовності боротися за свої права особі може бути призначено адвоката або юриста центру для здійснення представництва інтересів в суді та складення процесуальних документів з питань видачі обмежувального припису стосовно кривдника, стягнення аліментів, розірвання шлюбу тощо.

Щоб отримати таку правову допомогу, достатньо надати будь-який документ, що свідчить про факт вчинення насильства — це може бути витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія винесеного працівником поліції термінового заборонного припису, направлення до центру від однієї з служб підтримки постраждалих осіб, виконавчого органу державної влади чи органу місцевого самоврядування тощо.

Для того, щоб попередньо проконсультуватися з юристом, не потрібно навіть відвідувати центр — дізнайтесь про найближче виїзне консультування юристів центру в місцях тимчасового перебування та службах підтримки постраждалих осіб або звертайтесь:

за телефонами: (0472) 33 32 28; 0 800 213 103;

за допомогою e-mail: cherkasy1.cherkasy@legalaid.ck.ua;

у Facebook: Черкаський місцевий центр з надання БВПД;

особисто: м. Черкаси, вул. Гоголя, 221.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x