Черкаський національний – 30 у консолідовану рейтингу ЗВО України

Черкаський національний – 30 у консолідовану рейтингу ЗВО України

Ресурс Освіта.ua оприлюднив щорічний консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького підтвердив звання лідера освіти Черкащини та увійшов у тридцятку кращих в Україні, повідомляють у пресслужбі ЧНУ.

Рейтинг охоплює результати 250 закладів вищої освіти. Як і в минулих роках, для консолідованого рейтингу використано відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен із яких має важливі критерії оцінювання.

Зокрема, у рейтингу «Топ-200 Україна», складеному Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», використано відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих вебресурсах незалежних національних і міжнародних організацій і установ. Цього року під час формування рейтингової таблиці було враховано тенденції розвитку української освіти, що зазнали змін через пандемію COVID-2019 і повномасштабне воєнне вторгнення рф.

Результати рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його співробітниками в наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала зовнішнього оцінювання абітурієнтів, яких у 2021 році було зараховано до вишів на навчання за контрактом. Цей рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, у яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

Виходячи з цього, консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця закладів освіти за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

− Черкаський національний піднявся на 4 сходинки та став 30-м в Україні. Це свідчення злагодженої ефективної праці всього колективу. Тож запрошуємо вступників до нашої університетської родини! Дякуємо ЗСУ за можливість працювати! Все буде Україна! − зазначив ректор Олександр Черевко.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x