Із 1 жовтня в Україні стартує програма «Доступна іпотека»

Із 1 жовтня в Україні стартує програма «Доступна іпотека»

Під час засідання 2 серпня Уряд затвердив для державної компанії «Укрфінжитло» умови забезпечення доступного іпотечного кредитування.

 

«Програма «Доступна іпотека» запрацює з 1 жовтня 2022 року для чотирьох категорій громадян. Перша − це військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони. Друга категорія − це медики. Третя − вчителі та педагогічні працівники. Четверта категорія − науковці», − зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, ставка за іпотекою для всіх цих категорій громадян становитиме 3%. Термін іпотеки − до 20 років. Мінімальний початковий внесок − 20% від вартості житла.

«Із наступного року програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і становитиме лише 7% річних», − додав очільник Уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що нова масштабна програма іпотеки дозволить активізувати нове будівництво та суттєво сприятиме відновленню економіки: «Наша мета − аби кожен військовий, рятувальник, вчитель та лікар мали власне житло».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x