Черкаського лікаря нагородили Орденом святого Пантелеймона

Черкаського лікаря нагородили Орденом святого Пантелеймона

Лікаря-хірурга, завідувача відділення серцево-судинної хірургії  Черкаського обласного  кардіологічного центру, кандидата медичних наук, заслуженого лікаря України Олега Журбу нагородили Орденом святого Пантелеймона. Цю громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя вручають раз на рік кращим представникам медичної галузі у день вшанування православного Святого Пантелеймона Цілителя. Інформують про це в пресслужбі Черкаської міської ради.

Громадська відзнака «Орден Святого Пантелеймона» присуджується в Україні з 2008 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України.

Сьогодні, у День Святого Великомученика та Цілителя Пантелеймона, Орден та відповідне посвідчення вручили черкаському лікареві-кардіохірургу Олегу Журбі.

Нагороду на урочистій церемонії в Києві вручали генерал медичної служби, міністр закордонних справ України 2007−2009 рр Володимир Огризко та директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова НАМН України, віце-президент НАМН України Василь Лазоришинець.

«Переконаний, що це нагорода всіх черкаських кардіологів, тому що ми працюємо спільно, однією командою, – говорить Олег Журба. – Тому дякую всім, хто разом зі мною рятує життя і повертає здоров’я людям. Вдячний членам Поважної та Регіональної рад «Орден Святого Пантелеймона» за високу оцінку нашої роботи».

«Це перший медик у Черкасах, удостоєний такої всеукраїнської Громадської відзнаки, – зазначив голова регіональної ради «Орден Святого Пантелеймона»,  директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Всеволод Кульчиковський. – Насправді гідних цієї високої нагороди в місті і в області багато,  особливо в нинішній ситуації війни. Тому надалі наша регіональна рада докладе всіх зусиль, аби черкаські медичні працівники були належним чином відзначені на всеукраїнському рівні».

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x