Героїзував російських загарбників: на Черкащині затримали чергового колаборанта

Героїзував російських загарбників: на Черкащині затримали чергового колаборанта

На Черкащині контррозвідники Служби безпеки України припинили пропагандистську діяльність чергового прибічника збройної агресії рф, повідомляють у пресслужбі СБУ.

За даними досудового слідства, житель Черкаського району, який є уродженцем росії, пропагував прокремлівські погляди. Він героїзував російських загарбників та співчував втратам росармії. Свою антидержавницьку позицію він розповсюджував у російській соцмережі «Мой Мир». На власній сторінці чоловік неодноразово публікував дописи та фото, де відкрито підтримував злочинні дії окупантів та пропагував накази путіна щодо захоплення українських міст.

Крім того, розповсюджував фейки, що нібито керівництво Запоріжжя та жителі міста прагнули ввійти в склад росії. Натомість стверджував, що російські війська прийшли покінчити з «процвітаючою русофобією та неонацизмом» в Україні.

Нині слідчі СБУ повідомили пропагандисту про підозру ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Заходи з викриття зловмисника здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x