На Черкащині є тенденція до збільшення кількості ковід-інфікованих

На Черкащині є тенденція до збільшення кількості ковід-інфікованих

Упродовж 7 місяців цього року в області виявили понад 49 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19. Загалом на Черкащині є тенденція до збільшення кількості ковід-інфікованих. На цьому в ході брифінгу в ОВА наголосив начальник Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Володимир Папач. Повідомляють про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

Упродовж 7 місяців 2022 року зареєстрували 49 352 випадки захворювань на COVID-19, що на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Померли 446 осіб, що майже удвічі менше аналогічного періоду 2021 року. Серед летальних випадків більшість не вакциновані люди. Між тим, карантинні заходи  проти COVID-19 дійсні до 31 серпня 2022 року. Щоправда з вересня епідеміологи прогнозують більш інтенсивнішу хвилю захворювання на ковід.

– Минулого тижня в області зареєстрували 73 нових випадки інфікування, –  відзначив Володимир Папач. – У порівнянні з минулим тижнем показник захворюваності зріс на майже 74%. Значною мірою на розвиток епідемічного процесу впливатиме рівень подальшої вакцинації та дотримання протиепідемічних заходів.  Крім того, визначальним є й перебування на території області внутрішньо переміщених осіб, початок роботи закладів освіти тощо. Також розвиток наступної хвилі COVID-19 у ІІ півріччі буде залежати від можливої появи нових штамів коронавірусу.

Натепер в Україні циркулюють штами коронавірусу: Дельта, Омікрон ВА.1, ВА.2. Зареєстровано новий різновид штаму коронавірусу «Омікрон» підтип ВА.5. Цей штам вірусу здатний поширюватись на 50% швидше, ніж попередні підтипи коронавірусу, які розповсюджувались на території області, однак має легший перебіг.

– На сьогодні найбільш ефективним засобом захисту від інфекційних хвороб, зокрема і коронавірусної хвороби, була і залишається вакцинація, – наголосив головний санлікар області. – Бустерна доза вакцини значно підвищує рівень утворення нейтралізуючих антитіл проти нового підтипу вірусу «Омікрон» (ВА.5). Це є доказом того, що вакцинація діє та захищає від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.

 

Рекомендації щодо профілактики захворювань на COVID-19 для населення:

вакцинація;

дотримання маскового режиму;

дотримання фізичної дистанції;

дотримання режиму самоізоляції;

регулярна обробка рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;

в громадських місцях забезпечити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни (антисептики, мило, одноразові рушники, серветки тощо);

дотримування правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя).

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x