На Черкащині арештували власність громадянина рф на суму понад 17 млн грн

На Черкащині арештували власність громадянина рф на суму понад 17 млн грн

Слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області виявили низку підприємств, які працювали на країну агресора. Загальна сума активів яких становить понад 17 млн грн. Повідомляють про це в пресслужбі поліції Черкаської області.

Одноособовим власником підприємства із статутним фондом 16,5 млн грн є громадянин рф. Також він має частки ще у двох українських підприємствах із статутними фондами на суму майже 890 тис. грн. Зазначені українські підприємства упродовж 2016−2021 років  активно співпрацювали із суб’єктами господарювання на території країни-агресора та здійснювали грошові перекази підприємствам, розташованим на території росії, власником яких є вказана вище особа.

Як з’ясували слідчі ці російські підприємства виконували замовлення для оборонпрому російської федерації з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї. За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури здійснюється кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2  (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x