Водій напідпитку збив насмерть велосипедиста на Уманщині

Водій напідпитку збив насмерть велосипедиста на Уманщині

Водій перевищив допустиму норму алкоголю у шість разів і збив велосипедиста, який помер на місці ДТП. Керманича взяли під варту та повідомили про підозру у вчиненні правопорушення. Слідчі відкрили кримінальне провадження, повідомляють у пресслужбі поліції Черкаської області.

Автопригода сталася 13 серпня, близько 21:00 неподалік села Поташ Уманського району. 23-річний водій автомобіля Volkswagen Touareg під час обгону іншого транспортного засобу збив велосипедиста. Унаслідок ДТП авто з’їхало у кювет, а 76-річний керманич двоколісного загинув на місці аварії. Сам водій легкового авто не постраждав. При перевірці його на стан сп’яніння, пристрій Drager показав концентрацію алкоголю в крові − 1,21% проміле, що у шість разів перевищує допустиму норму. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури затриманому повідомили про підозру у вчиненні правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років. Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x