Лікарі із США співпрацюватимуть із медзакладами Черкащини

Лікарі із США співпрацюватимуть із медзакладами Черкащини

Лікарі місії GSMSG (Global Surgical and Medacal Support Group) зі США планують допомагати та консультувати медиків Черкащини. Американські медики вже з березня співпрацюють з українськими медзакладами та підрозділам ЗСУ і хочуть надалі долучатися до підтримки постраждалих від війни українців в нашій області також. Повідомляють про це в Черкаській облраді.

Днями голова обласної ради Анатолій Підгорний зустрівся із керівником лікарської місії GSMSG в Україні, ветераном армії США, парамедиком Крістофером ван Бренком. Сторони домовилися про взаємну співпрацю на Черкащині. До місії GSMSG залучені медики-ветерани, які пройшли чимало гарячих точок і працювали безпосередньо в зоні бойових дій. Вони допомагають Україні з початку березня і проводять тренування для лікарів та військових. На сьогодні планують співпрацювати і з медзакладами нашої області на постійній основі.

− Справжня дружня підтримка проявляється саме тоді, коли важко і боляче. Тому я щиро дякую місії GSMSG та координатору Крістоферу ван Бренку за те, що ви сьогодні робите для підтримки українців. Зі свого боку ми сприятимемо в організаційних моментах, аби працювати на результат. Сподіваюся, що наша спільна робота стане хорошим підґрунтям для співпраці вже у мирний час, − зауважив очільник ради Анатолій Підгорний.

Крістофер ван Бренк додав, що місія у Черкасах дає унікальну можливість як американським, так і українським лікарям.

− Війна − це трагічна подія для країни і її народу, однак вона може дати можливість інтеграції та зростання. Приміром, ця місія в Черкасах дає талановитим хірургам можливість покращити навички лікування пацієнтів, демонструючи непохитну підтримку українського народу та його боротьби з російською агресією в регіоні. Мене щодня надихає сила та рішучість українців, і я з нетерпінням чекаю можливості поділитися ідеями, щоб рятувати більше українських життів, − прокоментував Крістофер ван Бренк.

 

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x