Черкаських активістів та волонтерів відзначили з нагоди Дня молоді

Черкаських активістів та волонтерів відзначили з нагоди Дня молоді

Голова обласної ради Анатолій Підгорний привітав черкащан із Днем молоді, який цьогоріч вперше відзначали 12 серпня разом із міжнародною спільнотою, інформують у Черкаській облраді.

Так, активістів та волонтерів, які у громадах реалізовують молодіжні чи соціальні ініціативи, нагородили Почесними грамотами Черкаської обласної ради. Зокрема, відзнаки отримали:

Артур Жуковський. Чоловік випікає хліб для малозабезпечених верств населення, проводить благодійні зустрічі для людей з інвалідністю й допомагає реабілітовувати внутрішніх переселенців та їхніх дітей;

Руслана Лоцман − заслужена артистка України, яка з 2014-го року влаштувала вже 500 благодійних концертів для підтримки наших воїнів та постраждалих українців. Руслана переконана, що Україна обов’язково переможе з піснею, тому відроджує це мистецтво. Вона організувала створення Музею української пісні, де зібрала сотні збірок з 10-и областей нашої держави. Зараз черкащанка також активно підтримує ЗСУ. Вона збирає кошти для захисників, співаючи разом зі своїми дітьми;

Софія Кучер − очільниця  громадської організації «Уманське міське об’єднання дітей та молоді «ГАРТ». Дівчина допомагає з психологічною реабілітацією дітей, які приїжджають на Черкащину, тікаючи від війни. Вона брала участь у низці благодійних проєктів, чимало організувала й сама. Зокрема, влаштовувала перегляди національно-патріотичних фільмів для збору коштів захисникам;

Михайло Фесенко − ініціатор створення Канівської Молодіжної ради. Вже не перший рік хлопець бере активну участь у розвитку молодіжної політики. Як результат за його ініціативи на території Канівської громади вдалося реалізувати понад 50 соціальних проєктів, залучивши при цьому спонсорські кошти.   З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він вступив до лав тероборони. Тож активно долучався до облаштування блокпостів та укриттів на території громади, допомагав із супроводом та розподілом гуманітарної допомоги, розробив систему оповіщення повітряної тривоги в місцевому медзакладі.

Оксана Черв’якова допомагає з розвитком молодіжної політики у Золотоноші. Черкащанка налагодила співпрацю з місцевими організаціями та закордонними партнерами. Зрештою у місті вдалося створити неформальні осередки спілкування для молоді, гурток лялькового театру, майстерні вуличних меблів, літні зони відпочинку тощо. Окрім цього, за її ініціативи у Золотоніській громаді розпочав діяльність гуманітарний осередок для підтримки ВПО.

Альона Романча − волонтерка, яка під час культурно-масових заходів навчає діток переселенців гончарства та лялькарства, проводить їх реабілітацію, залучає при необхідності психологів. Дівчина постійно долучається до регіональних та всеукраїнських зборів на потреби ЗСУ. Також допомагає вимушеним переселенцям, які проживають на території обласних комунальних закладів.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x